Занимливости


Штедливи светилки

Дали штедливите (флуoрoсцентни) светилки се опасни по околината?

Read more...
 
Edubuntu (Linux)

Edubuntu

Прирачник за симулациите по физика PhET можете да најдете тука.

Најновите инормации за оперативниот систем Edubuntu можете да ги најдете тука.

 

Прирачници и упатства за користење на програмскиот пакет OpenOffice.org можете да најдете тука.

Како да се инсталира Ubuntu/Edubuntu прочитајте тука. Cool

 
Science Daily

Science Daily

На овој линк можете да прочитате новости од повеќе научни области.

 
Virus Bulletin

Virus Bulletin

 На оваа веб страна можете да ги добиете најновите инормации за компјутерските вируси како и начините како да се заштите од нив.

 
Astronomy online

Astronomy Online

Веб страна на најпродаваното списание за астрономија во Велика Британија. Можете да најдете написи за новости од астрономијата, астрофизиката, космонаутиката итн.