Штедливи светилки

Дали штедливите (флуoрoсцентни) светилки се опасни по околината?

 

Штедливи светилки

Ова е едно од прашањата кое доста често се поставува во последно време. Причина за тоа секако дека е напливот на многу енергетски штедливи светилки од разни производители и (дез)информациите што кружат за нив. За да добиете релевантни сознанија за овие светилки од различни аспекти, еве линк кон една статија.