Edubuntu (Linux)

Edubuntu

Прирачник за симулациите по физика PhET можете да најдете тука.

Најновите инормации за оперативниот систем Edubuntu можете да ги најдете тука.

 

Прирачници и упатства за користење на програмскиот пакет OpenOffice.org можете да најдете тука.

Како да се инсталира Ubuntu/Edubuntu прочитајте тука. Cool